A versenyek legfontosabb szereplőinek kerekasztal-beszélgetésén vettem részt a Budapest Boat Show színpadán. A kérdésekre a versenyző, az edző, a versenyrendező és a versenybíró szemével is választ kaphattak az érdeklődők, így nyerhettek bepillantást a gyakran a háttérben zajló tevékenységünkbe. A beszélgetőpartnerekkel közös megállapításunk szerint a szolgáltatásszemléletű versenyszervezés modelljében a legnagyobb érték az elégedett versenyző.

Decemberben még csak egy ártatlan kérdés volt, hogy szeretnék-e szerepelni a hajókiállításon. Sokáig gondolkodtam, mire el tudtam indulni egy olyan úton, ami fogyaszthatóvá tette a témát, amivel foglalkozom. Végigelemeztem, hogy a miért látogatnak ki az emberek a kiállításra, és arra jutottam, hogy legtöbben a kapcsolatépítés, a szezon előtti találkozások színtereként tekintenek az eseményre. A boat show jellegéből fakadóan egy színpadi beszélgetést képzeltem el, de a kezdetektől tudtam, hogy több szereplőre van szükség. Így született meg a gondolat, hogy beszélgessünk könnyeden versenyekről, versenyzésről úgy, ahogy az érdekes és hasznos lehet versenyzőknek és a versenyzéssel kacérkodóknak is.

A kerekasztal résztvevői: Fluck Benedek (versenyrendező), Virág Flóra (versenyző), Böröcz Bence (versenybíró, Margitics Botond (edző)

A koncepció szerint egy versenynapot követtünk végig úgy, hogy a versenyek főbb szereplőiként elmeséltünk, hogy melyik szakaszban milyen feladatokkal és kihívásokkal szembesülünk, hogyan kapcsolódunk egymás tevékenységéhez, kinek milyen elvárása van a másikkal szemben. Négyen ültünk a színpadon: a versenyző, az edző, a versenyrendező és a versenybíró, azaz ebben a sorrendben Virág Flóra, Margitics Botond, Fluck Benedek és jómagam, a beszélgetést pedig Nagy R. Attila moderálta. A válaszok javarészt egyfelé mutattak. Mindenki célja az, hogy a versenyzők számára a legjobb körülmények jöhessenek létre ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból. Az edző vigyázó szemével követi a tanítványát, hogy a tapasztalatok mindig beépíthetők legyenek a felkészülésbe, a versenyrendező és a versenybíró pedig a legjobb szolgáltatás nyújtására törekszik, hogy egyenlő feltételek mentén, a szabályoknak megfelelően dőljön el a küzdelem.

A beszélgetés végén minden szereplő megfogalmazta, hogy egy versenynap végén mi jelent számukra elégedettséget. Véleményem szerint a szolgáltatásszemléletű versenyszervezés legnagyobb eredménye a mosoly. Ha a versenyzők nagy része és edzőik boldogak, azaz a versenyrendező és a versenybíró megrendelői elégedettek, akkor a szolgáltató testületek is boldogak lehetnek. És miután általában szabadidőnket áldozzuk egy-egy versenyre, ezért közös érdekünk, hogy jól érezzük magunkat az együtt eltöltött idő során.

Ezúton is köszönöm a lehetőséget a szereplésre és a figyelmet az érdeklődő közönség részéről!