A World Sailing éves konferenciája a vitorlássportban érdekeltek legfontosabb nemzetközi találkozója. Az idei kiadásra a floridai Sarasotába utazott a világ több mint 530 delegáltja, hogy megvitassák a vitorlázás jövőjét meghatározó kulcskérdéseket. A Magyar Vitorlás Szövetség küldöttségének tagjaként elsősorban a szakterületeimmel, a sportot övező technikával, a versenybíráskodással és a versenyszabályokkal kapcsolatos témákat követettem. A szabálykönyv fejlesztésének stratégiája mellett behatóan megismerhettem az E-vitorlás Világbajnokság hátterét és az olimpiai csúcseseményeken használt technikai szolgáltatásokat. Hosszú bejegyzés következik, de bízom benne, hogy mindannyian találtok benne érdekes morzsákat.

A konferencia helyszíne: Sarasota

A konferencia programjának összeállításakor a szervezet döntési folyamatát veszik alapul. Az első napokban a szakbizottságok üléseznek, amelyek általában javaslatokat fogalmaznak meg a tanács számára. A tanácson születő döntéseket már csak a konferencia utolsó napján tartott közgyűlés tudja felülírni. Az előterjesztéseket már jóval az esemény előtt, augusztus elejéig kell benyújtani, amelyeket aztán elcsatornáznak az érintett bizottságokhoz. A többnyire nyílt ülések alkalmával a bizottságok saját tématerületük aktualitásain kívül az előterjesztésekről alkotnak véleményt. A teljes konferenciát több betétrendezvény teszi színessé, így például az Év vitorlázója díjátadó gála, a specifikus témákban tartott fórumok és az E-vitorlás Világbajnokság döntője. A kávészünetekben informatív beszélgetésekre kerül sor, az első napon alatt annyi ismerőssel találkoztam, mint általában három versenyen összesen. Megragadják az alkalmat a munkacsoportok is, hogy egyeztessék az előrehaladásukat. Így egy reggel összeültünk Question&Answer panel jelenlévő tagjaival is. A szabályokkal kapcsolatos kérdésekre felelő csapat hamarosan négy új taggal bővül, stabilizáljuk a belső folyamatainkat, erősítjük a szervezeten belüli helyünket és a gyorsabb reakciókkal még magasabb minőségű szolgáltatást szeretnénk megvalósítani.

A szabályalkotás következő lépései

A Versenyszabályok Bizottság egész napos ülésén vitatta meg a szabályok módosítására irányuló közel száz előterjesztést. Számos esetben a normál eljárás szerint, a 2021-től érvényes szabályok új elemeiről született döntés, alkalmanként viszont már ennél gyorsabban vagy ennél csak sokkal lassabban megfontolandó elemek kerültek az asztalra. A bizottság és munkacsoportjai fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy az 5. részben szereplő, a tárgyalásokra vonatkozó eljárások új struktúrát kaphassanak, amely szerint a jelenlegi “óváscentrikus” megközelítés helyett könnyebb lesz egymás mellett látni az óvás-, az orvoslati, az ismételt megnyitásra vonatkozó, a támogató személyekkel kapcsolatos és a helytelen magatartás vizsgálatára irányuló tárgyalásokat. Ehhez kapcsolódóan már elfogadták azt a koncepciót, amely szerint 2021-től átnevezik az óvási űrlapot és az imént említett összes eljárásra egyértelműen használható lesz.

Gigaprojektként tekintenek arra a feladatra, hogy a mostani versenykiírásbeli és versenyutasításbeli tartalmakat és a dokumentumok K és L függelékben szereplő útmutatóit egy komprehenzív dokumentumcsomagba rendezzék, amelyeket a jövőben nagy valószínűséggel eseményszabályoknak fogunk nevezni. Ugyancsak jelentős az arra irányuló törekvés, hogy a 4. részből egy csomagba emeljék ki a felszerelésekkel foglalkozó szabályokat. Ennek egy ésszerű megoldása, hogy a 4. részt A és B szakaszokra bontják (ahogy a 2. vagy az 5. részt is tagolják), és a felszerelési szabályokat az egyik szakaszba sorolják majd át.

A szabályok módosításáról a legnagyobb szakértők, a Versenyszabályok Bizottság tagjai döntenek
Fotó: World Sailing

Már biztos, hogy 2021-től módosul a 42.3(c) szabály: már nem csak széllel szembeni cirkáló szakasz kivételével lesz érvényes és a terjedelme kiterjed majd a foilingra is. A Nacra17 osztály már hónapok óta kísérletezik a versenyutasításokban, az itt tesztelt gyakorlat értelme kerül a szabályba, azaz a foilingra alkalmasak a körülmények, akkor a foiling megindítása érdekében korlátozás nélkül lehet majd pumpálni.

Merénylet készül a 17. szabály lehetséges törlésével kapcsolatban. A következő két évben kijelölt eseményeken fogják tesztelni a 17. szabály törlésének következményeit, és pozitív elbírálás esetén előfordulhat, hogy 2021-től már nem kell bajlódnunk ezzel a bonyolult szabállyal. A 13. szabály törlésének tesztelésére vonatkozó előterjesztést ugyanakkor most elutasították, azzal indokolva, hogy a jelenlegi kidolgozottság mellett a 13. szabály megsemmisítése nem várt hatásokat okozhat. Van még olyan elem, amit tesztelésre szavaztak meg: ez a rajtolás és a célba érés meghatározása. A 2019. évi Világkupa versenyeken nem a természetes helyzetben lévő felszerelés első pontja fog számítani, hanem maga a hajótest első pontja (ahogy párosversenyeken ez már működik). Az indokok között szerepel, hogy a vonalakat figyelő versenyrendezőknek gyakran nehéz azonosítani, hogy melyik felszerelési elem melyik hajóhoz tartozik, valamint hogy arra számítanak, hogy a nyomkövető eszközök pontossága úgy fog javulni, hogy a hajók orrán elhelyezett szenzorok segítséget nyújthatnak majd a korai rajtos hajók azonosításában.

Sok kritikát kapunk az orvoslati lehetőségek miatt, amikor a vitorlázást más sportokkal hasonlítják össze. Többek között ez motiválta azt az előterjesztést, amely a 62. szabály egészének vagy egyes részeinek törlését célozza. Hosszas beszélgetés eredményeképpen arra jutott a bizottság, hogy az utolsó két elemet (segítségnyújtás vagy sportszerűtlenség miatt elszenvedett hátrány) nem módosítanák, az első két elemen viszont a jövőben tovább gondolkodnak, hogy érdemes-e például a hajók orvoslati kérelmeinek lehetőségét korlátozni.

A szabályalkalmazás trendjei

A nemzetközi versenybírókat képviselő bizottság értékelte az elmúlt egy év tapasztalatait. A jelenlegi eljárásokhoz képest arra számítunk, hogy a megítélt büntetések [DP] irányelveinek hamarosan egy olyan frissített kiadása következik, amelyben a teljesítményt közvetlenül nem befolyásoló szabálysértések esetén csak figyelmeztetésre vagy minimális büntetésre ad lehetőséget. Az aarhusi világbajnokság kiterjedt tapasztalat volt a támogató személyekkel kapcsolatos eljárásokban. A döntések jó indikációt adnak a figyelembe vett tényezőkről, de irányelvek hiányában nem voltak teljesen egységesek. A jövő évet egy specifikusan erre készített irányelvcsomag fogja már támogatni, hogy világszerte egységesebbé válhassanak a támogató személyekkel kapcsolatos döntések. Változás következhet a versenyrendezőség standard (tárgyalás nélkül adott) büntetéseivel kapcsolatban is. Az ilyen büntetéseket általában a be- és kijelentkezés elmulasztása vagy a szervezők által megkövetelt nyomkövető eszközök, bibek vagy orrszámok viselésének hiánya miatt adják. Az új koncepció szerint a standard büntetések egységesen egypontosak lesznek, és a büntetőpontokat a futameredményektől függetlenül adják a végső pontszámhoz. Nem lesznek kiejthetők, így azok egységesen büntetnek minden érintett hajót.

Kiemelt téma volt nemzetközi versenybírói közösség frissítésének stratégiája
Fotó: World Sailing

A körülbelül 350 fős nemzetközi versenybírói populáció áttekintésével a bizottság megállapította, hogy a szakemberek kétharmada európai, és ugyancsak kétharmada legalább hatvan éves. A teljes közösségben óriási a férfi dominancia, a versenybírók mindössze 13 százaléka nő. A világszintű elterjedtséget és a női részvételt nagyköveti és mentori szerepekkel próbálják elősegíteni, amelyeket elsősorban az Európán kívüli clinic képzéseken tudnak érvényesíteni. Állandó témaként idén is napirenden volt a versenybírók online képzése és a rendszer IT támogatásának fejlesztése.

Kibontakozik a technológia és megjelenik a virtuális versenyvitorlázás

Az aarhusi összevont világbajnokságon a sportprezentációs eszközöknek a vitorlássportban még nem látott hadát vonultatták fel. Helikopterekkel, drónokkal, stabilizált kamerákkal készítettek temérdek mennyiségű élvezhető élő közvetítést, amelyet kiválóan támogattak az adatforrások és a szakértő kommentátorok. Az egyes szolgáltatások (nyomkövetés, eredmények, streaming) között egységes terminológia minden résztvevő és néző számára kényelmes környezetet teremtett. Kiválóan megtalálták a ráfordítható költség és az elvárt minőség kompromisszumát a könnyű közvetítő felszereléssel (kis drónok, telefonos on-board kamerák) és az esetenként távoli kommentátorokkal.

A World Sailing az első nemzetközi sportszövetség, amely saját maga képes volt a sportágát virtuális környezetbe transzformálva e-sport versenyt szervezni. A hat hónapig tartó kvalifikációs időszakban 165 ezer játékos 80 ezer futamban mérte össze képességeit, hogy a közülük legeredményesebb 8 gamer részt vehessen a konferencia alatt rendezett helyszíni döntőben. A döntőt is a Virtual Regatta játékban futották, három, különböző virtuális környezetben és különböző osztályokkal bonyolított futamokon.

Az első E-vitorlás Világbajnokság döntője
Fotó: World Sailing

Büszke vagyok arra, hogy már egy éve segíthetem ezt az projektet a Versenyszabályok Bizottság alatt dolgozó Virtuális Versenyszabályok munkacsoport vezetőjeként. És nincs megállás: a játékosok nagyon lelkesek, a közönség élvezi a showt, így már tervezik is a következő évadot, amihez hamarosan egyeztetjük, hogy hogyan tudunk hozzájárulni.

A döntő legjobb pillanatai itt nézhetők vissza…

Biztonság és fenntarthatóság mindenekfelett

A konferencia egyik fóruma a biztonságos foilingról szólt. Különböző tématerület szakembereit hívták meg, hogy rövid prezentációkkal avassák be a közönséget saját világukba, majd panelbeszélgetéssel zárták a programot, ahol reagálhattak a felvetődő kérdésekre. Rövid fizikaóra keretein belül meghallgathattuk, hogy a hajók tervezésekor milyen szempontokat vesznek figyelembe, hogy növeljék a legénység biztonságát. Az Extreme Sailing Series versenyvezetője a versenyrendezés biztonságos eszközeiről tartott bemutatót. Öröm volt hallani, hogy a Balatonon megrendezésre kerülő Volvo High Tech Regattát idén már második éve az általa említett módszerek ötvözésével terveztük meg. A foiling hajókkal vitorlázás nyilvánvaló kockázatokat rejt magában. Megismertük a ruhagyártók megközelítését, hogy milyen anyagokból hol képeznek erősebb védelmet a testen, és természetesen orvos is szerepelt az előadók között, aki a vészhelyzetek kezelésébe és a gyógyítás módszereibe avatott be bennünket.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a téma, a fórum egésze ide klikkelve visszanézhető…

A biztonságos foiling fóruma

A World Sailing tavaly hirdette meg a 2030-ig tartó fenntarthatósági stratégiáját, azóta pedig az első nemzetközi szövetségként sikerült elnyernie a rendezvények környezetet terhelő hatásait szabályozó ISO tanúsítványt. A 2018. évi texasi Ifjúsági Vitorlás Világbajnokság átfogó fenntarthatósági programot hirdetett meg, több ízben kaptunk tájékoztatást ennek legfőbb eredményeiről: újrahasznosított hulladék, egyszer használatos műanyagok használatának korlátozása, strandok megtisztítása, oktatás és közösségformálás. Bízzunk benne, hogy a hazai környezet is adaptálja az alkalmazott megoldásokat!

A fenntartható versenyről készült bőséges jelentést itt találjátok…

Először a konferencián, először Amerikában

Évek óta csak távolról, az interneten keresztül és személyes elbeszélések alapján követtem a konferenciát. A szervezetben végzett munkám idén kellő indokot jelentett, hogy személyesen is részt vehessek az eseményen. A helyszínből adódóan életemben először látogattam Észak-Amerikába, korábban erre nem volt lehetőségem.

Köszönöm a lehetőséget!

A rendkívül intenzív hét végére biztonsággal kijelenthetem, hogy megérte a hosszú utazás. Öröm volt találkozni a sok régi és új baráttal, sokat bővült a tárgyi tudásom és élőben láthattam a szervezet döntéshozatalának működését. A hosszú napokat követő levezetésként gyönyörű helyeken jártunk a néhány órás kirándulásunkon. Bízom benne, hogy ezt a sokrétű tapasztalatot is ügyesen tudjuk kamatoztatni a hazai és nemzetközi vizeken. Köszönöm a Magyar Vitorlás Szövetségnek a lehetőséget, hogy részt vehettem a rendezvényen!