Februárban és márciusban a Balatonfüredi Yacht Clubban, majd Budapesten összesen közel 150 versenybíró és versenyrendező szakember számára tartottunk továbbképzéseket. A Magyar Vitorlás Szövetség Versenybíró Bizottságának vezetőjeként nyilvánvaló szerepem volt a program tervezésében és koordinálásában. A bizottsági tevékenységünk bemutatása mellett szakmai tartalomként a megítélt büntetések logikájával készültem, hogy nemzeti versenybíróinknak ezzel nyújtsak segítséget az olyan esetek elbírálásához, amikor a kizárásnál kisebb büntetések is alkalmazhatók.

A büntetések a semmitől a nem kiejthető kizárásig terjedhetnek
Fotó: Szántó Áron

Egy óvástárgyalás eredménye a felek szempontjából alapvetően kétféle: az óvási bizottság vagy nem ad büntetést, vagy kizárja a hajót a futamból. Amikor azonban a megsértett szabály megengedi, a kizárásnál kisebb, tipikusan a nevezett hajók számától függő, százalékos pontbüntetéseket alkalmazhatnak. Általában felszerelésekkel vagy biztonsággal kapcsolatos és más, adminisztratív jellegű szabályok esetében alkalmazzák ezt a megoldást, mert ezek megsértése nem, vagy csak közvetetten juttatnak egy hajót versenyelőnyhöz. A versenyzők jogos elvárása, hogy amikor megítélt büntetést adhat az óvási bizottság, akkor azt versenyen belül és versenyek között is egységes szemlélet szerint tegye.

A megítélt büntetések logikáját közös gondolkodással értettük meg
Fotó: Szántó Áron

Az egységes gondolkodásmódot a World Sailing versenybírói irányelvei segítik, amelyek bemutatják a százalékos büntetések meghatározásának logikáját. Első lépésben a szabálysértés természete alapján egy alapbüntetést kell meghatározni, amelyet enyhítő és súlyosbító körülmények feltárása mellett kell beállítani a végső értékre. A logika működését olyan kiemelt nemzetközi versenyeken megtörtént esetekkel szemléltettem, amelyek itthon is megtörténhetnek. A hallgatósággal az irányelveket használva gondolkodtunk közösen, hogy a megállapított tények alapján lássuk, miként hozhatunk meg egy döntést és azt hogyan szükséges dokumentálni.

A versenybírók folyamatos képzése és a kiemelt versenyekre való kijelölése együttesen járul hozzá a szolgáltatás színvonalának emelkedéséhez
Fotó: Szántó Áron

A bizottsági beszámolónkban megemlékeztem a 2018-ban tartott képzéseinkről, külön kiemelve, hogy a sikeres novemberi tanfolyam 23 új versenybíró működését teszi lehetővé. Meghatározó eredményként tekintünk arra, hogy a tavalyi évben a kiemelt hazai versenyeken a bizottság 63 versenybírói helyre jelölt ki szakembert, ezzel biztosítva a támogatott ifjúsági versenyeken tapasztalható versenybírói szolgáltatás stabilitását. Az MVSZ szabályzatainak friss tartalma mellett szót ejtettem még a versenyszabályok fordításának digitális megjelenéséről, a kérdezz-felelek szolgáltatásról és az EUROSAF csereprogram eredményeiről is.

A továbbképzés jó találkozási alkalom a szezon előtt
Fotó: Szántó Áron

A nap közepén egy rövid prezentációm szólt a versenyeken közreműködő hivatalos személyek közösségi média használatáról. A World Sailing irányelveinek rövid ismertetése után néhány fiktív szituációs példa kapcsán voltam kíváncsi a résztvevők tapasztalataira, véleményére. Az egész napos szakmai program amellett, hogy adott témákban frissítette az érdeklődők ismereteit, jó lehetőség volt a szezon előtti találkozásra. Mostanra már túl vagyunk az évad első megmérettetésein, alig egy hónap múlva pedig beindul a valódi nagyüzem. Ehhez kívánok minden kollégának sok lelkesedést és kitartást, a versenyzőknek pedig jó szelet, eredményes versenyzést!