Június második hétvégéjén igazi kalandban volt részem: Balatonfűzfőn jártam, ahol a három szörf osztálynak szervezett MSZA SuperCup nemzetközi szörfverseny versenyvezetőjeként működtem közre. Az eseményen összesen 72 szörfös, beleértve számos versenyzőt a közép-európai régióból, vett részt. A hazai szörfösök szerint a kilencvenes évek óta nem láttak versenyen egyszerre ennyi szörföt…
A Magyar Szörf Szövetséggel már négy éve folyamatosan tart az együttműködésünk a versenyzőik és a versenyrendező, versenybíró szakembereik oktatásában. Az összes olimpiai osztály számára rendezett nemzetközi versenyeken, például a világkupákon többször találkoztam már a szörf osztályokkal, a rájuk vonatkozó különleges szabályokat kellő magabiztossággal elsajátítottam. Tavaly adódott az első lehetőség, hogy egy hazai szörfversenyen is bíráskodhattam, most pedig életemben először vezethettem egy verseny rendezőségét. Nagy megtiszteltetésként tekintettem a felkérésre, de tudtam, hogy rengeteg felkészülés szükséges ahhoz, hogy a résztvevők elégedettek lehessenek a munkánkkal.
Három osztály, a Formula, a Raceboard és a Bic Techno 293 számára írták ki a versenyt. A Formula osztály jellemzője, hogy sikló osztály révén legalább közepes erősségű szél szükséges ahhoz, hogy futamot rendezhessenek nekik. A Raceboard különlegessége, hogy nem one design osztály, hanem adott típusú deszkákból és rigekből kell összeállítani a versenyzők számára megfelelő felszerelést. Az osztálynak egyébként idén szeptemberben Balatonfüreden rendezik az Európa-bajnokságát. A Bic Techno 293 kiváló tervezésű konstrukció, népszerű osztály a fiatalok körében, hiszen az Ifjúsági Olimpiai Játékokat is ezzel vívják.
A versenyt megelőző napokban átismételtem a versenyszabályok B függelékét és utánanéztem a szörf versenyek rendezési irányelveinek. A lebonyolítás nagyon hasonló a vitorlásversenyekhez, a színvonalas szolgáltatáshoz néhány finom különbséget azonban jól meg kell érteni. A sebességtáblázatok alapján egy olyan pályát terveztem, amelyen akár egyszerre, időben hasonló hosszúságú futamokat tud teljesíteni a három osztály. Ehhez a Formula és a Raceboard osztály számára O3, a Bic Techno 293 osztály számára LR2 pályát tűztünk. A gyorsabbak az extra körrel kompenzálták a sebességkülönbségüket, így a rajtvonallal megegyező helyen érhettek célba. A versenyrendező csapatot jól ismertem, elsősorban az elméleti oktatásokról. Lelkes, fiatalos kollégák vettek körül, gyorsan és könnyen megszerveztük a közös munkát. Magyarországon a vitorlás szempontból elszigeteltnek tűnő szörfverseny rendezését ezúttal több vitorlás versenyrendező kollégával is támogattuk, ami kölcsönösen elősegítette mindkét társaság szakmai fejlődését.
Szombaton reggel egy gyors versenyrendezői megbeszélést követően mindenki elkezdte szorgosan előkészíteni a szükséges felszerelését. Közben megérkezett a friss északnyugati szél, igazán labilis időjárás alakult ki rengeteg felhővel. A versenyzői értekezletet, a nemzetközi résztvevőknek hála, két nyelven tartottuk, ahol több kérdést is megválaszoltunk a rendezéssel kapcsolatban. Biztonsági okok miatt úgy döntöttünk, hogy a “nagyoknak” és a “kicsiknek” felváltva rendezünk futamokat, így csökkentve a hirtelen zivatarokkal járó kockázatot. A szél irányát és erejét tekintve is meglehetősen csapongó volt, futamról-futamra új pályákat kellett tűznünk. Megnyugtató volt látni, hogy a sebességtáblázatok alapján számolt pályák jól működtek, a célidőket a terveknek megfelelően tartottuk. A déli órákban egy zivatarfelhő miatt tartott rövid szünetet kivéve folyamatosan pörögtek a futamok, csak néha cserélődtek körülöttünk a versenyzők. Összesen nyolc és fél órát töltöttünk vízen, a nap utolsó futamaira viszont tökéletes együttműködés alakult ki a csapatban. Estére rettenetesen elfáradtunk, de mindenki az utolsó percig koncentráltan végezte a munkáját, így tudtuk alvás előtt még az eredményeket is teljesen helyreigazítani.
Vasárnap reggel szikrázó napsütés fogadott bennünket. Igazi hidegfrontot követő nyári időjárás volt a levegőben, a Balaton ekkor kiszámíthatóan kiszámíthatatlan. A reggeli friss északnyugati szél azzal hitegette a résztvevőket, hogy kiváló nap elé nézünk, gyorsan megrendezhetjük az osztályonként aznapra tervezett négy futamokat. A versenyzői értekezleten értékeltük a szombati eseményeket, majd rátértünk a vasárnapi tervekre. Időben vízre szálltunk, és gondosan kimértük a szelet. Az első futamra tökéletes pályát sikerült tűznünk, az irányával és a hosszával is elégedett voltam. A tündérmese pedig eddig tartott. Az erős felmelegedés hatására innentől gyorsan apadt a szél ereje, az iránya pedig erősen hektikussá volt. A Raceboard és a Bic Techno 293 osztályok számára tudtunk már csak futamot indítani, amit a körülményekhez képest vállalható minőségben be tudtunk fejezni. A célba érkezést követően a szél többször teljesen elállt, időnként pedig véletlenszerű irányokból érkeztek rövid ideig tartó, akár 8-10 csomó erősségű fuvallatok. Kb. fél órát vizsgálódtunk még, mire beláttunk, hogy képtelenség lesz újabb értékelhető futamokat teljesíteni. A versenyt a Fomula osztály 2, a Raceboard 6, a Bic Techno 293 pedig 4 futammal zárta.
A futamokat követően több versenyző is elismerő szavakkal illette az egész csapatom munkáját, ami rendkívül jól esett. Megérte tehát a felkészülés és a folyamatos lelkes munka, miközben soha nem vállaltunk felesleges kockázatot. Mindannyian rengeteget tanultunk a hétvégén, nagyra értékelem a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen a versenyen. A soron következő hétvégét többtestű hajókkal töltöm Alsóörsön, majd a jövő héten újra szörfverseny következik Balatonfűzfőn.