A mai írásomban egy újabb hasznos webfelületre szeretném felhívni a figyelmeteket, amely a vitorlássporthoz kapcsolódó nemzetközi szabályokat gyűjti össze. Kezdetben csak a versenyszabályokat tartalmazta, majd a legújabb frissítés óta már például az ISAF esetek mellett a brit RYA esetei is megjelennek a szabályok mellett.
Az oldal fejlesztője és működtetője Paul Zupan, amerikai nemzetközi versenybíró kollégánk, így a nagyszerű tudásbázis az ő munkájának köszönhető. Az oldal a beszédes http://www.racingrulesofsailing.org címen érhető el.
Regisztráció után saját fiókunkban barangolva jegyzeteket készíthetünk az egyes szabályokhoz, amelyek lehetnek akár tanulás közben felvetődő kérdések vagy versenyeken történt érdekes tapasztalatok, hogy az adott szabály későbbi alkalmazásánál ezekre könnyebben emlékezzünk. Nagy segítség az oldalon a kulcsszavas keresés, amely az összes feltöltött anyagot végigböngészi egy-egy keresésnél. Az esetek mellett egyszerűen követhetővé teszi a speciális versenyformák szabályait a négy különböző megjelenítési mód. A jobb felső sarokban a bejelentkezési e-mail címünkre klikkelve választhatunk a Fleet Racing, Match Racing, Team Racing és Kiteboard Racing opciók közül. Ekkor a versenyszabályokban integráltan jelennek meg az egyes függelékekben lévő változtatások, és nem szükséges oda-vissza lapoznunk a könyvben, hogy ezeket kövessük.
Ha ti is hasznosnak találjátok, kívánom, hogy leljétek örömötöket a használatában, és ha bármilyen építő jellegű megjegyzésetek van az oldallal kapcsolatban, szívesen segítek kapcsolatba lépni Paullal vagy akár tehetitek közvetlenül is, biztosan örül a visszajelzéseknek.