A járványhelyzet miatt megnyúlt tavaszi felkészülést követően a Magyar Szörf Szövetség a friss szeles pünkösdi hétvégén, Balatonaligán robbantotta be a szezont a Rip Curl Kupával. A Magyar Szörf Bajnokság első fordulóján életre keltettük a téli hónapokban alapos munkával elkészített, a sorozat egészére érvényes versenykiírást. A Raceboard és a Bic Techno 293 osztályok mellett ezen az eseményen debütált a párizsi olimpia felé mutató Open Foil osztály, így összesen majdnem ötven versenyző állt rajthoz. Versenyvezetőként izgalmas kihívást jelentettek a változatos mezőnyök, a pörgős futamok és az őszies időjárás, de lássuk a részleteket, hogyan is fér bele 18 futam két versenynapba.

Néhányan a hagyományos osztályuk mellett az Open Foil osztályban is neveztek

A versenyrendezési koncepciót az előző évek tapasztalatai alapján alakítottuk úgy, hogy a rendelkezésre álló időt az időjárás függvényében osztottuk fel az osztályok között. Nemcsak azért volt erre szükség, mert egy pályát tudtunk tűzni, és víz felett repülő, foiling felszerelésekkel túl nagy biztonsági kockázat a klasszikus, vízen sikló szörföket összeereszteni, hanem azért is, mert az Open Foil osztály más mezőnyökben versenyzők számára is vonzó lehetőség, így lehetőséget tudtunk adni a felszerelések futamok közötti cseréjére is. Amikor egyszerre két osztály volt a vízen, akkor egy trapézpályát alakítottunk ki, amelyen a gyorsabb Raceboard három kört tett meg a külső hurkon, a fiatalok pedig két kört teljesítettek a belső hurok által meghatározott cirkáló-hátszél pályán. Amikor csak egy osztály versenyzett, akkor értelemszerűen csak a cirkáló-hátszél pályára volt szükség.

Széles a vigyor a félévesre nyúlt pihenő után

A reggeli versenyzői értekezleten elhangzott tervek alapján szombaton az Open Foil osztállyal kezdtük. Az újonnan szerveződő osztály célja, hogy a párizsi olimpiára meghatározott férfi és női foiling szörf versenyszámra hangolódva, vegyes felszereléssel próbálhassák ki magukat a versenyzők. Ahogy nekik, úgy nekünk is vadonatúj volt az élmény. Az első futamból gyorsan összegyűlt tapasztalatok alapján a másodiknak már sokkal felkészültebben álltunk neki: a rajt pillanatától repültek a szörfök, és egymást szorosan követve, a két kör után nagyjából 12-15 perc alatt értek célba. A harmadik menet után cseréltük az osztályokat a vízen, és a következő három futamot a Raceboard és a Bic Techno 293 osztályoknak tartottuk. A fegyelmezett mezőnyök pontosan érkeztek a vízre és korai rajtok miatt sem csúszott a program. A napot még két Open Foil futammal zártuk volna, de a felhők miatt egyre bizonytalanabbá váló szél miatt ebből egyet tudtuk befejezni, a másikat egy markáns leállás miatt érvényteleníteni kellett.

Rajt!

Vasárnap szürke, hideg napra ébredtünk. Az előrejelzés világos volt: nagyjából a tervezett rajt időpontjában elered az eső, a szél pedig tovább erősödik – csak abban nem volt egyetértés, hogy meddig. Értékeltük a körülményeket, és úgy döntöttünk, hogy az eredeti terveknek megfelelően vízre szállunk a Raceboard és a Bic Techno 293 osztályokkal. A rajt pillanatára óramű pontossággal megérkezett a frissülés, a 16-20 csomós alapszelet 20-24 csomós pöffök kísérték, ami láthatóan soknak bizonyult a legfiatalabbaknak. A biztonságot szem előtt tartva őket így futam nélkül partra küldtük, és a felnőtt osztályokra koncentráltunk. Hiába volt hideg és szemerkélt folyton az eső, a nap fénypontja az Open Foil osztály öt pörgős futama volt. A falkaszerűen összetartó mezőny egymás után rótta a köröket, mi pedig a lehető leggyorsabban rajtoltattuk az újabb és újabb futamokat. Napközben nem mindig volt egyetértés abban, hogy mind az öt futamra szükség volt-e, a visszajelzések alapján azonban hiszem, hogy utólag egységes az öröm.

Tényleg a versenyzésen volt a hangsúly

A verseny, mint rendezvény nyilvánvalóan a járványhelyzettel összefüggő elővigyázatossággal zajlott, folyamatosan szem előtt tartva azt, hogy nem biztos, hogy minden résztvevő ugyanannyira felkészült és nyitott a közeli személyes találkozásokra. Bőséges terület állt rendelkezésre a saját felszerelések előkészítésére, és a futamokhoz kapcsolódó társasági eseményekről egyelőre még le kell mondanunk. Ha viszont a következő hétvégéken is olyan körülmények fogadnak bennünket a vízen, mint most, akkor az igazi versenyzők nem hiszem, hogy panaszkodni fognak.

A jól megérdemelt Rusty…

Köszönöm a sok visszajelzést, amit a versenyrendezésünkkel kapcsolatban kaptunk, és köszönöm a teljes csapatomnak a lelkes közreműködést – a jövő héten katamaránokkal folytatjuk Almádiban!