A Magyar Optimist Osztályszövetség és a Magyar Vitorlás Szövetség Versenybíró Bizottságának együttműködése eredményeképpen a Nádas Cup sorozat versenyein az idei évtől a legfiatalabbak is megismerkedhetnek a versenybírói szolgáltatással. A 2020. év első versenyét az alsóörsi Balatoni Yacht Club szervezte, ahol az óvási bizottság vezetőjeként vettem részt, és a fair környezet megteremtése mellett a gyerekek oktatására is legalább akkora hangsúlyt fektettünk.

A Nádas Cup az első versenytapasztalatok műhelye
Fotó: Péter Álmos

A Nádas Cup események célközönségét azok a még kevésbé gyakorlott versenyzők adják, akik a nyári táborok vagy az általános iskolai vitorlásoktatás és a ranglistaversenyek között keresnek arra platformot, hogy versenykörülmények között bontogathassák szárnyaikat. A fejlődésnek ebben a szakaszában néhány futamnyi gyakorlat is jelentős különbséget jelenthet, ezért a verseny rendszerében az évenként gyűjtött versenytapasztalattal a versenyzők folyamatosan újabb értékelési csoportot alkotnak. A sorozat ilyen módon tekinthető egy laboratóriumnak, ahol nemcsak a versenyzők, az edzőik, de a versenyrendezők és a versenybírók, valamint a versenyszervezésben feltörekvő egyesületek is bátran kísérletezhetnek. Ez szülte a koncepciót, miszerint az idei évtől minden versenyen legalább két versenybíró tevékenykedik. Közülük az egyik utánpótlás környezetben kifejezetten tapasztalt – az ő kiválasztását a Versenybíró Bizottság segíti, az óvási bizottság többi tagja pedig frissen vizsgázott, lelkes versenybírókból tevődik össze, amihez bátorítjuk a rendező egyesületeket arra, hogy saját szakembereiknek adjanak így gyakorlási, tapasztalatszerzési lehetőséget.

Az edzői értekezlet fő üzenete: a szabályok alapelvein nem változtatunk
Fotó: Péter Álmos

A szabályok és azok alapelvei a más versenyeken is megszokottak (így szabálysértés esetén elvárt az önkéntes büntetésvállalás), de a kísérletezés elősegítése céljából az alábbi kontrollált könnyítéseket alkalmazzuk:

  • a 42. szabály vízi bíráskodása során minden büntetés jelzésekor csak egy egyfordulós büntetést kell vállalni,
  • a találkozási szabályok megsértése esetén a kétsordulós büntetés szintén egyfordulósra mérséklődik,
  • a viták rendezésére alkalmazzuk az egyeztető eljárást,
  • a tárgyalásokat – a felek egyetértésében – sok megfigyelő előtt, nyitottan tartjuk meg.

Az oktatási szemléletet erősítik a reggeli edzői értekezletek és a rövid futamokkal tervezett vízi program utáni közös kiértékelések. A kiértékelések alkalmával a versenyrendezőség és a versenybíróság is néhány pontban összefoglalja a futamok során tapasztaltakat, ezzel segítve a résztvevők fejlődését, de nem helyettesítve az edzők folyamatos oktató feladatát.

A futamok szabályismereti tapasztalatait közös kiértékelésen vitattuk meg
Fotó: Cserta Gábor

A hétvégi versenyen az időjárás sajnos nem fogadta kegyeibe a mezőnyt: a hirtelen felmelegedés hatására alig fújt a szél. Szombaton délután kétszeri nekifutásra végül egy rövidített futam jött össze, vasárnap pedig vízre sem tudtunk szállni. Az erős napsütésben talán ez nem is akkora baj… A kiértékelés az elnyúló szombati nap miatt vasárnap reggelre tolódott, ahol a rajtvonal szabadon hagyását, a jelek érintését, a meghajtással kapcsolatban tapasztalt szabálysértéseket és az ellentétes csapáson történő találkozási helyzeteket elemeztük ki. A tapasztalatok közös megvitatása mellett az egyéni visszacsatolásokra is ügyeltünk: minden sárga zászlós büntetést kapott versenyzővel célba érést követően beszéltünk.

Futamokat tekintve vékony, de tapasztalatokban gazdag hétvégét zártunk
Fotó: Péter Álmos

Úgy gondolom, hogy sikerrel keltettük életre a mindannyiunk számára vadonatúj kihívást, és a versenybírók jelenléte már középtávon is hasznos támogatást adhat a gyerekek fejlődéséhez és a későbbi sikerekhez. Mert a kulcsszó továbbra is: mosoly!