A britek közismerten kiváló vitorlás szakkönyveket adnak ki, nincs ez másképp szabályismereti témában sem. Pár éve szemezgetek ezzel a könyvvel, de az előző ciklusban a kevés hátralévő idő miatt már nem lett volna értelme megvennem. Tavaly egy nemzetközi versenyen belelapoztam a 2009-2012-es kiadásba és meggyőződtem, hogy ez az a könyv, ami még rengeteg újdonságot rejteget számomra. A frissített kiadásra sajnos sokat kellett várni, de már beszerezhető a digitális kornak megfelelő e-könyv változatban.
A könyv szemléletes magyarázatok, hivatkozások és esettanulmányok mentén vezet be a versenyszabályok sűrű rengetegébe. A szerző, Trevor Lewis az RYA Versenysport Bizottságának vezetője és híres nemzetközi versenybíró olyan összegző művet készített, amely nemcsak a versenyzők, hanem a versenyrendezők, versenybírók szabályismereti tudását és szemléletét is jelentősen tágítja. Végigvonul az összes szabályon, és azok idézetét követően izgalmas megvilágításba helyezi értelmezésüket.
Ahogy a bevezetőben említettem, ezúttal e-könyv formájában juthattok a tudásbázishoz, amelynek előnye, hogy gyorsan, postaköltség-mentesen bonyolítható a vásárlás, és utazáskor is elegendő, ha a számítógépünkön vagy a táblagépünkön, telefonunkon magunkkal visszük. Ára 17 GBP, amely dombornyomott bankkártyával fizethető.
Az olvasáshoz letöltendő az RYA ingyenes e-book olvasója, majd a megvásárolt kiadványainkat az e-mailben kapott felhasználói hozzáférésünkkel tekinthetjük meg. A részletekről a vásárlást visszaigazoló e-mailben találtok majd további információt.
Az általános kérdésre itt is igen a válaszom, a könyv csak angolul létezik. Viszont tartalma miatt erősen ajánlom mindenkinek, aki szeretné, hogy komolyan vegyék a témában.