Egy héttel a tanév befejezése után, június harmadik hétvégéjén a Balatonfüredi Yacht Club szervezte az Optimist osztály idei első ranglistaversenyét. Az időjárás komoly kihívásai ellenére minden napra jutott versenylehetőség, így három futam alapján hirdettek eredményt. Az eseményen a Magyar Vitorlás Szövetség által kijelölt az óvási bizottság elnökeként vettem részt, a tapasztalataimat ebből a szemszögből foglalom össze.

A ranglistaversenyek a versenyrendszer kiemelt versenyei
Fotó: Farkas Dávid / BYC

Már második éve, hogy az utánpótlássport kiemelt versenyeire a szövetség delegálja a versenybírókat, amely fő motivációi a rendező szervezetek szakmai és anyagi támogatása, a versenybírók fejlődésének elősegítése, valamint a versenyzők által tapasztalható szolgáltatás minőségének emelése, egységesítése. A fiatalos, a verseny profiljához jól illeszkedő csapatommal már bőven a helyszínre érkezés előtt megkezdtük felkészülésünket, így az első megbeszélésünkön már a tényleges együttműködésünkről kellett csak egyeztetni. A rendelkezésünkre álló létesítmények és felszerelések kifogástalanok voltak, ezzel minden adott volt, hogy a tőlünk telhető legjobbat tudjuk nyújtani. Újdonságként itthon is kpróbáltuk, hogy az online hirdetőtábla mellett egy mindenki számára látható kijelzőn vetítettük ki folyamatosan frissítve az óvási határidőket, valamint a tárgyalások sorrendjét és döntéseit.

Csapatunk
Fotó: Farkas Dávid / BYC

Nagyjából nyolc éve dolgozunk azért rengeteget, hogy az Optimist ranglistaversenyek és bajnokságok színvonala évről-évre egyre magasabb legyen. Mára biztonsággal állíthatjuk, hogy a nemzetközi gyakorlat annyira megszokottá vált, hogy a régióból érkező külföldi versenyzők is komfortosan érezhetik magukat. A verseny szabályai két nyelven készültek, és pontosan lekövették az osztály és más fontos nemzetközi versenyek trendjeit. Ez a következetesség segíti az esemény résztvevőit a folyamatos fejlődésben, továbblépésben. A remények szerint közöttük nőnek fel ugyanis a sportág következő világbajnokai, olimpikonjai, így rendkívül fontos, hogy már a pályafutásuk kezdeti szakaszában is a szabályok szelleme szerint játsszák a sportot.

Rajt!
Fotó: Farkas Dávid / BYC

A versenyrendezőséget nem irigyeltük a hétvégén… Labilis, változékony időjárás nehezítette a döntéseket. Utólag könnyen mondjuk, hogy a befejezett futamok számához képest rengeteg időt töltöttünk vízen, de sokszor tényleg ott kellett lenni, hogy az állandósuló szél szűk időablakait megragadjuk egy-egy futamra. A mezőny két csoportban versenyzett, így egy futam legalább bruttó másfél órát vett igénybe a rajtokkal és a lejárati limitidővel együtt. Mire kezdtük elbízni magunkat, hogy egyik futam után jöhet a másik, a szél hirtelen összeomlott vagy érkezett egy viharfelhő, ami meghiúsította a folytatást.

42. szabály bíráskodása
Fotó: Farkas Dávid / BYC

A mezőny mozgását két motorossal követtük, és fő feladatunk a 42. szabály megsértéseinek azonosítása volt. A büntetések jelentős része a rajt körüli kormányevezések vagy a bőszeles szakaszokban való siklás nélküli ismétlődő pumpák miatt történt. A versenyzők és edzőik is megszokták, hogy a futamokat követően meg tudják érdeklőni a büntetések okait, így a tapasztalatokat mielőbbi saját fejlődésükre használhatják. A találkozási helyzeteket követő gyakori önkéntes büntetésvállalásokból és abból, hogy óvás nem történt a versenyen, arra következtettünk, hogy az általános szabálykövetés megvalósult.

Nélkülük nem működne
Fotó: Farkas Dávid / BYC

Minden versenynap reggelén tartottunk csapatvezetői értekezletet. Az évek során ennek kultúrája is sokat fejlődött. Szinte minden érintett rendszeresen ellátogatott ezekre, elmondták véleményüket, ha hiányzott valamilyen információ, kérdeztek. Sokat segített ez bennünket is, mert az általános visszajelzéseket is innen nyertük, valamint ez a fórum teremtette meg a partneri viszonyt a versenyzőket összefogó és képviselő támogató személyek és versenyrendezők, versenybírók között. Ha csak a tavalyi bajnokságig gondolunk vissza, akkor is látjuk, hogy a támogató személyekre vonatkozó szabályok követése is folyamatosan fejlődik: a verseny előtt ők is regisztrálják, a vízen pedig egyértelműen azonosítják magukat, hozzájárulnak az esemény biztonságához és elfogadják, hogy úgy kapnak egyenlő feltételeket a versenyzők, ha nem zavarják őket versenyzés közben. Sajnos egy esetben kaptunk a témában jelentést, amely alapján tárgyalást hívtunk össze. Az első döntésünk értelmében a támogató hajó mozgását korlátoztuk egy rövid időre és figyelmeztettük a támogatott versenyzőket, hogy ismételt szabálysértés esetén ők is büntethetők. Másnap egy újabb jelentés alapján még egy tárgyalást tartottunk, amely eredményeképpen az ismétlődő szabálysértés miatt két hajó pontbüntetést kapott egy futamban. A vasárnapi csapatvezetői értekezleten a jelenlévőknek áttekintést adtuk arról, hogy mi vezetett addig, hogy versenyzőket büntettünk egy támogató személy szabálysértései miatt, ők pedig olyan esetekről meséltek külföldi versenyekről, ahol ők szenvedtek el hasonló döntéseket. A sportág fejlődését mutatja, hogy a 2017 óta érvényes versenyszabályok a támogató személyeket is résztvevőnek tekintik, és tőlük is elvárják a rájuk vonatkozó követelmények betartását.

Folyamatos koncentráció, minden döntés számít
Fotó: Farkas Dávid / BYC

Összességében sokat tanultunk a hétvégén, öröm volt egy szakmailag nagyon egységes és konstruktív csapatot vezetni. A sok ajtó mögötti megbeszélésünk miatt a vártnál kevesebbet tudtunk vegyülni a résztvevőkkel, de az általános vidám hangulat alapján továbbra is egyértelmű számomra, hogy egy szuper közösség jött össze erre a versenyre. Az elmúlt hetek hazai versenyei után most újra a nemzetközi vizek felé fordulok: vasárnap indulok Japánba, ahol az egyszélyes férfi olimpiai versenyszám osztálya, a Laser kvalifikációs világbajnokságának nemzetközi versenybíróságát fogom vezetni.