Rólam

A vitorlássport gyerekkorom óta meghatározó része az életemnek. Több mint tízéves kishajós versenyzői karrierem során főként a Cadet és a Laser Radial osztályokban versenyeztem hazai és nemzetközi környezetben. Kétszeres Magyar Bajnok vagyok, többszörös bajnoki helyezett és közép-európai bajnoki helyezett. Kitekintésként egy-egy versenyre belekóstoltam a Finn és a J/24 osztályokba is.

Versenyszervezői és versenyrendezői tevékenységem még gyerekként, a Szepezd Kupa utánpótlás versenyek évenkénti lebonyolításával indult. Tizennyolc éves koromban már a Magyar Vitorlás Szövetség minősített versenyrendezője és versenybírója voltam. Versenybíróként fokozatosan kapcsolódtam be a nemzetközi vérkeringésbe, és sikeres pályázatomat követően, 2012-ben a világ akkori legfiatalabb nemzetközi versenybírójának neveztek ki. Azóta szoros együttműködést alakítottam ki a nemzetközi Laser és Finn osztályokkal, és nem maradt olyan földrész, ahol nem szereztem volna ismerősöket, barátokat.

A World Sailing, a sportág nemzetközi irányító szervezetének kiemelt eseményeire hat éve folyamatosan jelölnek ki versenybírónak. 2018 őszén a világ vezető versenybíróinak szűk körébe, egy évvel később pedig a tokiói olimpia versenybíróságába választottak.

A különböző országok és kultúrák folyamatos megismerésével szélesítem a látókörömet, ismerem meg az egyedi, de jól működő versenyszervezési megoldásokat. Ezeket a tapasztalatokat örömmel hozom magammal haza, hogy a magyar vitorlás versenyzés színvonalának emelkedéséhez is tevékenyen hozzájárulhassak. Elmélyítettem magamban a vitorlázók iránti szolgáltatásszemléletet, amivel nagyfokú elégedettségük garantálható. Műszaki végzettségem révén kiemelt erősségem az alapos kutatómunkák elvégzése, a strukturált, logikus gondolkodás, a folyamatok gondos megtervezése és kivitelezése, a projektszemléletű tervezés, és mindezek részletes és világos közlése, átadása.

Versenyeredményeim

 • Világbajnokság 2006

  Cadet osztály
  29. helyezett

 • Világbajnokság 2005

  Cadet osztály
  21. helyezett

 • Országos Bajnokság 2006

  Cadet ifjúsági osztály
  3. helyezett

 • Közép-Európai Cadet Kupa 2005

  Abszolút 3. helyezett
  Serdülő korcsoport 1. helyezett

 • Országos Bajnokság 2004

  Cadet serdülő osztály
  Magyar Bajnok

 • Országos Bajnokság 2005

  Cadet serdülő osztály
  Magyar Bajnok