2021 ismét olimpiai év, mégis változnak a vitorlássport versenyszabályai. Az újdonságokkal az elmúlt hetekben a blog Facebook oldalán közzétett pillanatképek segítségével kezdtünk el megbarátkozni, most pedig lerántom a leplet a feladványként bemutatott friss tartalomról. A három részből álló írásban a versenyzők szempontjából néhány legfontosabb változást mutatom be.

Bő fél éve még közel sem volt nyilvánvaló, hogy január 1-jén új versenyszabályok lépnek hatályba. A World Sailing rendelkezései ugyanis azt írták elő, hogy a versenyszabályok négyévente, az olimpiákat követő évben módosulnak. A tokiói játékok halasztásával ellentmondás keletkezett ebben a rendelkezésben, amelyet a Versenyszabályok Bizottság és a Sportolói Bizottság javaslatára a Tanács határozata úgy oldott fel, hogy a négyéves periodicitást az olimpiai évek elé helyezik. Az indoklás szerint nem lépett hatályba olyan módosítás, amely jelentősen átírta volna a sport szabályait. Inkább egy olyan naprakész verzió készült el, amely összegzi a 2017 óta felfedezett hiányosságokat és új trendeket, és amely így szilárd alapot ad a mai versenysportnak.

November középétől egy tízállomásos interaktív túrára hívtalak benneteket, amely során reakcióitok alapján vártam véleményeiteket az egyes kérdésekben. A sok helyes válasz abban a tekintetben igazolja az újdonságokat, hogy az észszerű gyakorlat alapján igény mutatkozik rájuk. A mostani írásomban lássuk az első három állomás megfejtését.

Napjaink versenyeit bőségesen dokumentálják képi anyagokkal, így történt ez a 2019. évi Kékszalagon is. A verseny után közzétett képek alapján egy hajó óvást nyújtott be egy vélt szabálysértés miatt. Ha a hajó meg tudta volna győzni az óvási bizottságot, hogy a képek megtekintésekor értesült először a vélt szabálysértésről, az óvás érvényes lehetett volna, ha pedig olyan döntéssel zárul a tárgyalás, az eredményeket is módosítani kellett volna. A tapasztalatot megvitattuk a Versenybíró Bizottságban, majd mivel nemzetközi érdeklődésre tarthatott számot a kérdés, igénybe vettük a World Sailing kérdezz-felelek szabályértelmező szolgáltatását. Az ottani diskurzus is támogatta a versenyszabályok e célból történő módosítását.

Kicsit messzebb visszanyúlva az időben, az 1965. évi Finn Európa-bajnokság eredményeiben évekkel a verseny lezárását követően találtak pontszámítási hibát, amely javításával az ezüstérmesként kihirdetett Valentin Mankin nyerte volna a versenyt.

Az ilyen történetek alapján alkották meg az új 90.3(e) szabályt, amelyet a versenykiírás aktiválhat, és amely szerint a verseny befejezését követő 24 órán túl nem módosíthatók az eredmények. A 24 órás időtartam egységes a felek általi újratárgyalási kérelmek általános határidejével, és a versenykiírás egyébként meghatározhat más időtartamot is. A verseny után beadott óvások vagy orvoslati kérelmek tárgyalását így közvetetten nehezíti a szabály, mert ha pontszámítási módosítást igénylő döntés születne, az eredményekbe ez már nem vezethető át.

Hazai versenyeken egymás között csak magyarul kiáltunk, ha külföldre megyünk versenyezni, ott nyilvánvalóan angolul. Mi a helyzet viszont egy olyan hazai versenyen, ahol külföldi hajók is részt vesznek? Kiálthatunk magyarul? Két éve ennek a kérdésnek az általánosítására kerestük a választ a World Sailing kérdezz-felelek paneljében. A munkacsoport tagjaival nagyjából 30 ország szabálykönyvét vizsgáltuk meg, hogy az idézőjellel szereplő (azaz szöveghűen használni szükséges) felszólításokat lefordítják-e saját nyelvükre. A kutatás nagyon vegyes eredményt hozott, de ahol a saját nyelv megfogalmazása jelentősen eltér az angoltól, ott általános igény mutatkozott a fordításra és vélhetően a használatra is.

Ennek eredménye lett a versenyszabályok Bevezetésében létrejött újabb bekezdés, amely szerint a felszólítások esetén akkor használható az angoltól eltérő nyelv, ha ez az összes érintett hajó számára érthető. Természetesen az angol nyelvű felszólítások azonban mindig elfogadhatók. A helyes válasz így tehát, hogy mindkettő helyes lehet, ez teszi versenyzőbaráttá a szabályokat.

A tippjeitek alapján ez volt a leginkább meglepő állomás: az állítás 2021 előtt is hamis volt! A 40. szabály (Egyéni úszóeszközök) szándékában nem, de szerkezetében módosult azért, hogy a benne szereplő követelmények egyértelműbbek legyenek, és a szabály aktiválása is felhasználóbarát módon jelenjen meg. Az egyéni úszóeszközök viselésére vonatkozó követelményt az Y lobogó vízen vagy parton történő kitűzésével, vagy a versenykiírás vagy a versenyutasítás előírásaival aktiválhatják. Ha az Y lobogót a vízen egy hangjellel a figyelmeztető jelzés előtt vagy azzal egyidőben tűzik ki, akkor az adott futamon, amíg a hajó versenyben van viselni kell az egyéni úszóeszközt. Szélsőséges esetben egy hosszú túrafutam egészén, és legkorábban a futamot követően, a következő rajt előtt módosítható a követelmény. Ha az Y lobogót a parton egy hangjellel tűzik ki, akkor az adott napon a vízen tartózkodás teljes időtartama alatt vonatkozik az előírás, nincs lehetőség a követelmény visszavonására.